Kunstig intelligens (AI) sikrer flyten i Københavns nye T-banelinje, Cityringen

Press Release Publisert 01.28.2020

KONE leverer fremtidens heiser, rulletrapper og rullebånd til Københavns nye T-banelinje Cityringen.

Danmarks nye T-banelinje Metro Cityringen, ble innviet med stil i slutten av september 2019– til glede for mange københavnere. Metroselskabet I/S, eierne av Københavns T-banelinje, regner med at antall reisende vil øke fra 65 millioner til 120 millioner årlig takket være den nye linjen. Det økende antallet reisende vil legge ekstra stort press på Cityringens mange heiser og rulletrapper, noe som krever nye, teknologiske løsninger på den 15,2 kilometer lange dobbelsporede T-banelinjen.

KONE Danmark har levert de nye heisene, rulletrappene og rullebåndene i Cityringens nye T-banering. Totalt har 158 KONE TransitMaster®-rulletrapper, 4 KONE TravelMaster®-rullebånd og 43 KONE MonoSpace® Special-heiser blitt levert til Cityringen. Disse er installert i de 17 nye T-banestasjonene i Cityringen, som kobler sammen de to eksisterende linjene som allerede går under København.

Cityringens heiser, rulletrapper og rullebånd har blitt skapt gjennom et samarbeid mellom KONE og Salini Impregilo/Copenhagen Metro Team, to globale aktører som arbeider med den aller siste teknologi for et infrastrukturprosjekt i Cityringens størrelsesordning.

- Vi har valgt KONE som leverandør på bakgrunn av at det er et globalt konsern med fingeren på pulsen når det kommer til nyeste teknologi innen dette område, sier Sigurd Nissen-Pedersen, Visedirektør i Copenhagen Metro Team.

For å minske antall avbrudd for de reisende, er alle KONEs heiser og rulletrapper i Cityringen utstyrt med 24/7 Connected Services, en servicetjeneste for heiser og rulletrapper som bygger på kunstig intelligens.

Konkret innebærer denne servicetjenesten at alle data om Cityringens nye heiser og rulletrapper samles inn og lagres i IBMs skytjeneste Watson, via bittesmå sensorer som registrerer alt som potensielt kan forstyrre driften. Ved eventuelle avvik tilkalles det automatisk en servicemontør til stedet for sikre at avvikelsene ikke forårsaker driftsstans.

I takt med at data samles i skyen, og det faktum at 300.000 passasjerer daglig transporteres i den nye T-banelinjen, øker den totale datamengden, som gjør at Watson stadig lærer seg systemet og kan forutsi fremtidig problemer.

- Takket være Watson og en mengde sensorer kan man nesten påstå at Cityringens heiser og rulletrapper er blitt levende. Alt av data som sensorene fanger opp, sendes opp i ”skyen”. Her bearbeider Watson dataene og vurderer ut fra komplekse mønstre i datastrømmen når det er nødvendig med vedlikehold av anlegget. Vi er svært glade for at vi gjennom samarbeidet med KONE og med hjelp av den nyeste teknologien kan være med på å skape en suveren brukeropplevelse i den nye Cityringen, sier Claus Klint, direktør for Internet of Things hos IBM Danmark.

- Om heisene eller rulletrappene plutselig skulle slutter å fungere, kan det medføre store konsekvenser for flyten av alle som benytter seg av T-banen. Vi kan nå, med hjelp av AI, forebygge driftsstans gjennom å forutse feil og agere før de påvirker driften. Vi på KONE er utrolig stolte over å ha vært en del av ett av Nord-Europas største infrastrukturprosjekt og over de løsningene vi har levert til Københavns by, borgere og besøkende, sier Tuomas Oijala, Regionsdirektør for KONE Danmark.

For nærmere informasjon vennligst kontakt:

Hanne Luukkonen Konradsson, markeds- og kommunikasjonssjef KONE Skandinavia, hanne.konradsson@kone.com, tlf. +46 08-752 35 48

Om KONE
KONE er en verdensleder innen heis- og rulletrappbransjen og leverer heiser, rulletrapper og automatiske dører, samt løsninger for vedlikehold og modernisering, som tilfører verdi til en hvilken som helst bygning gjennom hele livssyklusen. Ved hjelp av mer effektiv People Flow® sørger vi for at folk kan forflytte seg trygt, komfortabelt og pålitelig. Sammen med våre partnere og kunder over hele verden bidrar vi til å gjøre byer til et bedre sted å bo. Ved utgangen av 2019 hadde KONE en nettoomsetning på 10 milliarder euro og nærmere 60.000 ansatte. KONEs B-aksjer er notert på Nasdaq Helsinki Ltd. i Finland. www.kone.com

Del denne siden

Cookies (informasjonskapsler)

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å optimalisere nettstedets funksjonalitet og for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Hvis dette er greit for deg og du godtar alle cookies, klikker du på 'Godta alle' -knappen. Du kan også lese mer om vår datahåndtering i vår personvernerklæring.

WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website